En långhelg med Niklas

2016-09-29 @ 00:50:55

Nu har Niklas hunnit både komma till Madrid och åka hem igen. Vilken himla berg-och-dalbana det har varit. Jag var så himla glad i fredags när han kom hit och så himla ledsen idag när jag vinkade av honom vid flygplatsen. Men det har varit en fin helg. Vi har promenerat runt typ hela Madrid känns det som, druckit en massa tinto och öl, åkt linbana över staden (!), sovit tätt intill. Vi var på Brunch in the park också! En festival/dagsfest där en kan köpa sangria i kanna och lyssna på minimal i en enorm amfiteater. Såklart Niklas tyckte om det. Nu ska jag försöka återgå till min vardag lite. När någon kommer hit och hälsar på blir det lite som att jag har semester= alkohol varje dag, mat ute varje dag, inget pluggande eller städande eller tvättande. Det blir faktiskt ganska skönt att styra upp saker i några dagar, känner jag just nu i alla fall. 
 
 
Jag tror att det här är Madrids bästa brunch- Ojala. Så gott. 
 
 
Jag i linbana!
 
När vi gick av linbanan hamnade vi här- i casa del campo. Det är en park som ser lite ut som en öken. Eller halvt i alla fall. 
 
Här har vi våra kannor!
 
 
 
Brunch in the park! 
 
Jag dör nästan för att han är så fin. 
 
 
 
 
 

September

2016-09-22 @ 23:52:00

Det roligaste med att ha en blogg är att titta tillbaka på gamla bilder, texter, minnen. Så ska vi se hur jag har spenderat september andra år?
 
2007
Det här året kallade jag fortfarande Jessika för Lagebro, kanske ska börja med det igen? Jag lade också upp en lista där jag bland annat sade att mitt drömjobb var korrespondent, att mitt favoritprogram var Desperate Housewives och att jag föredrog kycklingsallad före pastasallad. Mycket som förändras...
 
2008
Det här året var jag i Uppsala för att göra ett skolarbete om livets ord. Då tog jag även dessa fina bilder: 
 
 
Och såhär såg jag ut 2008: 
 
2009: 
Det har året var jag minst sagt kultiverad, för jag och Matilda var på balett. Det såg ut såhär: 
 
 
Det var även det här året jag såg Skins för första gången, tänk att det var så länge sedan


 
2010
Det här året skrev jag att det finaste jag vet var kyssar, cigaretter och tatueringar. 
 
 
 
 
 Jag var också på någon klubb någonstans
 
Och så lade jag upp en del av Ensam i frihet, älskar fortfarande den låten:
 
En gång sa du varför du lever och du sa det i ett brev till mig. 
En gång beskrev du hur du beter dig när jag ler mot dig 
men jag fick aldrig säga hur jag kände när du sket i mig. Så varför slet du dig fri? 
För att få leva i en värld där alla ändå beter sig som vi.
 
2011: 
Det här året var jag och Niklas ute och seglade. "Vi åkte ut till en ö, åt pasta, drack rödvin och satt och pratade i båten medan det stormade utanför". Såhär såg Niklas ut 2011: 
 
Jag var sugen på att pierca näsan, så köpte en fuskpiercing. Jag minns dock att den gjorde så himla ont att ha på sig, men fint var det: 
 
 
2012: 
Det här året läste jag Olof Lagercrantz, tittade på Harry Potter och bokade tid för min tatuering, jordgloben! Sen så skrev jag inte så mycket mer i september detta år. 
 
2013: 
Det här året skrev jag att jag och Niklas skulle flytta ihop! Det gjorde vi också, men inte förrän i oktober. Jag började också plugga i september 2013, kreativt skrivande läste jag då "Jag har börjat plugga! Efter två års uppehåll började jag känna min hjärna dö, så det är extremt uppfriskande och roligt". 
 
2014: 
Det här året var jag i Paris med mamma och Julia! Jag skrev bara ett inlägg i september 2014, det var kanske runt den här tiden som min uppdatering började bli så dålig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2015: 
Jag skrev ingenting i september 2015, tråkigt. 
 
 
 
 

Madrid, Valencia och mamma

2016-09-22 @ 23:17:56

Hej igen från Madrid. Det har börjat bli lite som vardag här, vilket känns skönt. Allt är inte lika främmande längre. Jag har fina vänner och mysiga barer och roliga klubbar och en vacker stad som omger mig. Och så har jag ju skolan, men den är inte alls så mysig eller rolig eller vacker. Tvärtom är den ganska kass. Igår fick jag höra att mitt universitet skulle vara det bästa i Madrid, då vill jag inte ens tänka på hur dåliga de andra måste vara. Eller så är kanske Södertörn bara superbra. Här känns det i alla fall som att jag är tillbaka i högstadiet, speciellt för att många av studenterna beter sig så. De pratar och larvar sig och lyssnar inte på föreläsarna. Jag förstår inte riktigt varför en vill gå på universitet då. Men lärarna känns ibland som om de är på samma mognadsnivå. För att inte tala om undervisningen. Jag har ett ämne där jag faktiskt har lärt mig någonting hittills, ett av fem. I de andra ämnena får vi titta på film, svara på enkla frågor och klippa och klistra in svar i hemuppgifter. Men om vi ska prata om någonting mer positivt så var mamma här förra veckan! Det var supermysigt. Vi var på två takterasser, åt brunch, drack cava och turistade. Sen åkte vi till Valencia! Där drack vi mer cava och så solade vi och badade i havet. Det saknar jag verkligen i Madrid, havet. I Valencia glömde jag att ta kort fast jag släpade med mig kameran hela vägen. Men här kommer några bilder från Madrid i alla fall.
 
Ganska fint i Madrid va?
 
Turister vid Templo de Debod, ett tempel som flyttats från Egypten till Madrid!
 
Så bra på selfies
 
Catedral de la Almudena
 
Palacio de Cristal
 
Sen kom solen och då var vi tvugna att parkhänga
 
Sen gick vi till Círculo de Bellas Artes, som har bästa utsikten!
 
 Så fin mamma
 
Jag fick också vara med på kort
 
Sen gick solen ner, och det var allt jag fotade den dagen!
 
 

Toledo

2016-09-11 @ 23:36:58

Idag gick jag upp strax innan 8, för jag skulle till Toledo! En massa sömniga erasmusstudenter möttes upp vid Atocha för att sätta sig på en buss i en timme. När vi kom fram blev jag alledeles till mig för att det var så fint! Vi stannade vid en utsiktsplats så att alla kunde ta bilder och häpnas av utsikten. Resten av dagen vandrade vi omkring och tittade på kyrkor, torg, broar och torn. Toledo var Spaniens huvudstad innan Madrid blev det, och staden är supergammal vilket innebär en massa fina byggnader i olika stilar. Efter den guidade turen åt vi lunch och sedan gick vi längs med floden som omger staden. Trots att det kändes som att det var typ hundra grader varmt var det ändå värt det. Så där gick jag och pratade med nya människor från olika länder, drack litervis med vatten och tittade runt. Sen var det dags att åka hem igen. Bra dag! 
 
Såhär såg det ut från utsiktsplatsen. 
 
Maria hade varit ute och festat till klockan 6 på morgonen, så hon var lite trött. Men det syns inte här!
 
Maike och Maria. 
 
Så fina hus. 
Toledo var nästan finast precis utanför staden. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Madrid

2016-09-04 @ 22:20:24

För åtta dagar sedan flyttade jag till Madrid. Det känns som att det var en evighet sen. Att göra ett utbyte ska vara så himla underbart enligt alla jag träffat. Och det är det, ibland. Men ibland är det superjobbigt och jag har velat åka hem massor med gånger. Det är så mycket som är nytt och förvirrande, så mycket som är ensamt. Nästan allt är svårt. Att skaffa busskort, lista ut hur tvättmaskinen fungerar, hitta bra mat i mataffären. Men det svåraste är att inte vara omgiven av alla människor som jag i vanliga fall tar för givet. Jag har nog aldrig uppskattat mina vänner, min familj och min pojkvän så mycket förut. Vilken trygghet det innebär att vara omgiven av människor som känner en, som känner mig. Som jag känner, som jag är bekväm med. Men nu låter jag väldigt negativ, det har inte bara varit dåligt. Jag har träffat otroligt många nya fina människor. Människor som tar med mig på barhäng och middagar, till klubbar och pooler och parker. Jag har också fått se mycket av en helt ny stad. En ganska vacker stad fylld med gammal arkitektur, vackra parker, mysiga restauranger där människor dricker sangria och vin precis hela tiden. En stad där mornarna är svala och dagarna är så varma att det knappt går att vara i solen utan att smälta. Men än så länge är det det jobbiga som sitter kvar i mig. Det förvirrande och ensamma, det jag inte har kontroll över. Men snart kanske det försvinner. Snart kanske det byts ut mot vardag med skola, vänner och bekanta omgivningar. Jag hoppas verkligen det. 
 
De första dagarna var pappa med mig i Madrid, det var bäst. 
 
Det finns en himla vacker botaniskt trädgård här. 
 
Igår var vi på cityrace med skolans förening för utbytesstudenter! 
 
Och idag hängde jag här med en massa nyfunna danska vänner. Typ det värdaste jag gjort i Madrid.