Thailand 2015

2015-01-14 @ 11:45:53

Nu är vi hemma från Thailand och det känns lika jobbigt som vanligt. Efter 2 veckor med värme, sol, ledighet och frihet känns allting jobbigt hemma. Kylan, kraven och då Niklas åkte till Finland för att jobba imorse så känns det även väldigt ensamt. I två veckor har jag nästan inte varit ensam i en sekund, och nu ska jag sitta i en tom lägenhet och plugga hela dagen. 
 
Menmen, nog om att komma hem. Att vara där var helt underbart! Resan var ovanligt kaotisk dock. Det var inte lika bra väder som vanligt och regnade ibland, under två av resorna mellan öarna så spöregnade det vilket var lite jobbigt. Andra resan så var det även extremt vågigt, så häften av människorna på båten satt inomhus och spydde och andra halvan, bland annat jag, Niklas och Jesper, satt utomhus och blev blöta av vågor och regn. Men vad är väll en resa utan lite otur? Sånna här saker är det en, eller i alla fall jag, minns i efterhand. På tal om otur så har jag även lyckats skada mig lite. En kväll efter några buckets skulle jag hoppa ett brinnande hopprep. Efter ett lyckat hopp så ramlar jag ochkastar mig på marken för att inte bränna mig. Jag lyckas undvika brännskador men landar väldigt fel så jag får någon slags muskelbristning i benet. Jag vet inte riktigt hur det gick till då jag var på en strand, men jag hade i alla fall väldigt ont i knät i några dagar efter det. Och när jag går med mitt bandagerade knä sista natten i Bangkok så tappar någon en glasflaska precis bredvid mig, vilket resulterar i att en glasbit flyger rakt in i min häl. Så där sitter jag på en trottoar på Khaosan Road med ett skadat knä på ena benet och ett sår som vägrar sluta blöda på andra foten. Jag kunde liksom inte stödja mig på något av benen. Men jag lyckades ta mig hem till slut, jag hade ju Jesper och Niklas till hjälp, och nu är allting helt okej. 
 
Så utifrån ovanstående verkar det inte ha varit en speciellt lyckad resa, men det var den ändå. Vi fick in en långresa på mindre än två veckor. Vi var på tre öar och fem platser. Vi hyrde moppar och åkte till vattenfall, vi var på full moon party och öde stränder. Vi åt på restauranger bland bergen och tittade på otroliga utsikter. Vi badade, solade, drack Chang, dök, åkte båt, köpte paraplyer, spelade kort och gjorde allt annat som man ska göra på en sådan här resa. Det blev helt enkelt vändligt bra ändå, trots olyckor. Det blev allt annat än en charterresa.