September, år för år

2013-09-27 @ 02:15:00

2007-09-27 @ 23:08:01

Tja;D
Jag har inte skrivit på ett tag, mest för att det inte har funnits så mycket att skriva. Jag har typ shoppat, tittat på film och pluggat hela tiden i en vecka nu. Menmen, jag operarede ju bort sköldkörteln för ganska exakt en vecka sedan nu så det är inte så konstigt att jag måste ta det lite lungt. Men igår var faktiskt ett undantag. Runt 6 så träffade jag några kompisar från Vi Unga och så körde vi laserdome XD Jag vet att det låter helt lame men det var faktiskt kul. Idag var däremot inte ett undantag, jag har pluggat med Andrea hela dagen. Men plugg blir så mycket roligare när man har någon att plugga med så det gick bra och det var kul:) 

 

2008-09-25 @ 22:29:13

Idag har jag varit i skolan som vanligt och efteråt blev det Bio med lite skönt folk. Det var jag, Emma, Josse, Nicolina, Robin, Liv och Gabbe. Vi såg Patrik 1,5. Jag hade ganska låga förväntningar om den men den var jättebra, ganska sorglig. Söta Liv började t.o.m gråta vid ett tillfälle. Nej nu ska jag skriva klart min Engelska läxa. Jag tröstar mig med att det är helg imorgon.Puuuussen! Juste dagens citat: Who needs love? - Jennifer och Nicolina

 

2009-09-25 @ 16:30:40

Igår åt jag och Matilda middag på tvärsöver och sen såg vi svansjön på operan. Det var så otroligt fint så man kan nästan inte förstå det om man inte sett det själv. Vi gjorde en ganska fin resumé igårkväll: "Möjligen obetald nota, spångmars vid t-centralen utan skor, spanjorer och en surkärring". Väldigt rolig kväll faktiskt! 
Tvärsöver är en jättemysig tapasrestaurang. 

 

2010-09-22 @ 12:33:19

Jag tittade precis igenom min finaste mapp på datorn. Den heter "fint" såklart och är en massa bilder som jag hittat lite här och var. När jag kollade igenom den så upptäckte jag ett mönster, det var väldigt mycket bilder på kyssar, cigaretter och tatueringar. Så det är antagligen det finaste jag vet, kyssar, cigaretter och tatueringar.

 
 

2011-09-28 @ 00:37:04

Nu har han åkt till New York. En vecka kan kännas som en extremt lång tid. 

 

2012-09-14 @ 00:10:50

Att läsa Olof Lagercrantz och titta på Harry Potter, kontraster. Men det bästa som finns när man pluggar är att varva med en bra enkel film för att behålla koncentrationen, i alla fall enligt mig. Och ja, Harry Potter är bra! Min kurs började i måndags och hittills har det varit intressant men luddigt. Kursen är ju en blandning mellan Creative Writing och litteraturvetensap så det borde jag väll ha förståt. Imorgon börjar jag jobba klockan halv 5. Skönt med sovmogon tycker ni, men neej för jag ska till tandläkaren klockan halv 9. Livet hatar mig. Men nu ska jag fortsätta plugga, eller kanske facebooka lite. Puss
 
 

2013-09-09 @ 18:59:39

 Jag och Niklas ska flytta ihop! Den 13e oktober flyttar vi till en lägenhet vid Brommaplan. Det känns hur kul som helst. Idag har vi varit på myrorna och köpt en massa roliga saker att fylla lägenheten med. Jag ser framför mig en lägenhet med en massa omatchande roliga prylar att gå omkring och kolla på samtidigt som det är rätt enkelt i grunden. Vi ska t.ex. måla om två väggar vita, men vi ska dekorera med jordglober, olika muggar och ljusstakar osv.  Vi har ett andrahandskontrakt som gäller i ett år. Jag är jättetaggad, vill bara flytta in nu så att vi kan börja göra det till vårat hem. Det ska bli så himla fint att bo med Niklas. 

 

 

 

Vi

2013-09-27 @ 01:53:00

Jag har precis sett en brutalt obehaglig film. Inte obehaglig som läskig eller spännande, inte som Saw eller The ring. Vi, heter den. Och handlar om ett svenskt lärarpar i Stockholm. Deras förhållande tar begreppet destruktivt till en helt ny nivå. Utan speciellt mycket våld eller missbruk sker där en misshandel som är så otroligt hemsk. En väldigt ensam man med dålig självbild, kontrollproblem och ett behov av att förminska andra människor, förnedra dem. Och en kvinna med om möjligt ännu sämre självbild, men skillnaden där är att hon väljer att förminska och förnedra sig själv. Skammen som präglar deras förhållande i kombination med den kärlek som så tydligt finns där ändå är fängslande, minst sagt. Den fick mig att fundera på så mycket saker. Det här förhållandet, de här människorna, är verkligen min mardröm. Men det är dock en sjukt välgjord och sevärd film med otroliga skådespelare. Se den, även om jag kanske inte gjort speciellt bra reklam för den just nu.

 

 

 

 

 

Tbm

2013-09-17 @ 02:07:32

Hejhej! Idag har jag pluggat, köpt saker till lägenheten och gått en lång promenad i spöregn. Kul va? Nä, tänkte väll inte det. Pappa har mitt objektiv till kameran så jag har inte ens några roliga bilder att lägga upp. Därför kör vi på Throw back monday! För nästan två år sedan var jag i Berlin med fyra fina vänner. Här har vi lite bilder på det. '
Plankade in på ett övergivet tivoli, badass som satan. 


Satt på en väldigt stor bänk..


Stopvägen

2013-09-09 @ 18:59:39

Jag och Niklas ska flytta ihop! Den 13e oktober flyttar vi till en lägenhet vid Brommaplan. Det känns hur kul som helst. Idag har vi varit på myrorna och köpt en massa roliga saker att fylla lägenheten med. Jag ser framför mig en lägenhet med en massa omatchande roliga prylar att gå omkring och kolla på samtidigt som det är rätt enkelt i grunden. Vi ska t.ex. måla om två väggar vita, men vi ska dekorera med jordglober, olika muggar och ljusstakar osv.  Vi har ett andrahandskontrakt som gäller i ett år. Jag är jättetaggad, vill bara flytta in nu så att vi kan börja göra det till vårat hem. Det ska bli så himla fint att bo med Niklas. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goa

2013-09-04 @ 18:40:01

Hösten är påväg, och det är ganska mysigt tycker jag. Speciellt nu när jag har böjat plugga (vilket jag älskar). Jag föreställer mig en höst med stora tjocktröjor, kaffe på mysiga caféer där man kan sitta vid fönstret och se vinden blåsa runt de rödgula löven, böcker i massor och promenader med lager på lager av halsdukar och jackor. Men trots allt det mysiga med hösten så kan jag inte låta bli att sakna Indien litegrann, det blir ju alltid så. Jag tittade igenom bilder på Goa idag. Goa var den plats i Indien som var minst lik Indien och mest lik resten av världen, om man kan uttrycka sig så. Där fanns barer och klubbar, där kunde man ha på sig shorts, där såldes snäckor och halsband med Goa-motiv för överdrivna mängder pengar. Men sen fanns det ju fortfarande kossor på stränderna och Kingsfisher i barerna så Indienkänslan var fortfarande där, speciellt då det var vårat andra stop i landet och vi fortfarande var vilsna och rädda nybörjare. Här kommer lite bilder från Anjuna beach i norra Goa, bästa standen enligt mig. Puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kreativt skrivande

2013-09-02 @ 22:31:07

Jag har börjat plugga! Efter två års uppehåll började jag känna min hjärna dö, så det är extremt uppfriskande och roligt. Kreativt skrivande heter kursen. Jag har bara gått en vecka nu, men har ändå hunnit med att skriva ett arbete. Det är en relativt obearbetad text, men jag tänkte att jag kan lägga upp den här ändå. Puss
 

Myten

Jag heter Sebastian, det är vad jag är döpt till åtminstone. Men de flesta känner mig som Sabine. Jag är 17 år gammal och jag är vad folk kallar en transvestit. Jag kommer ihåg första gången jag hörde ordet, jag var sju år och skulle börja ettan. Jag klädde på mig på morgonen och gick ner för att äta frukost. När jag kom in i köket skrek min bror rakt ut; ”Men vafan Sebastian, ska du bli transa nu eller?”. Jag förstod inte vad transa betydde, men jag var smart nog att förstå att han syftade på klänningen jag bar. Jag var van vid att min bror retades över min ”tjejiga” stil och hade för länga sedan slutat bry mig.

 Nu, 10 år senare, har jag fått utstå så mycket värre saker och därmed börjat förstå och till och med förlåta min storebror, han ville ju bara skydda mig.  Skydda mig från världens grymhet, mot den smärta som kommer med att vara annorlunda. Kanske hade jag sluppit allt det här om jag hade lyssnat på honom den morgonen. Om jag hade gått upp för trappan, bytt om till jeans och försökt glömma min vilja att vara en flicka. Men det gjorde jag inte.

 Jag bar flickkläder varje dag från och med den morgonen. Därför har jag fått utstå glåpord, viskningar, samtal med oroliga föräldrar och lärare, utanförskap och till sist slag. Därför följde två äldre killar efter mig när jag var på väg hem från en fest igår. Därför slog de mig, sparkade de mig, kissade de på mig.

 Jag är en flicka, född i en pojkes kropp och jag har fått uppleva mer smärta och förnedring än någon bör tvingas utstå, mer än någon klarar av. Därför orkar jag inte mer.