Happiness it hurts

2010-09-30 @ 23:21:32

Jag orkar inte gå och lägga mig.

Skål älskling

2010-09-30 @ 23:02:44

Jag har blivit sjuk! Jag hatar att vara sjuk, det är det värsta som finns. Det jobbiga är inte själva sjukdomen, utan att man måste vara hemma.. Fast imorgon blir det nog utgång i alla fall, för vi ska fira bästaste Isabelle som fyllt 18! Får försöka ta det så lugnt som möjligt på dagen istället... Åh jag vill bara tillbaka till finaste London, jag vill inte vara i kalla, tråkiga sverige och jag vill inte vara sjuk!London i svartvitt

2010-09-30 @ 00:12:33

Åh finaste underbaraste London. Jag och Liv hade det så himla bra. Åh jag vill tillbaka. Nu!
Krönika

2010-09-23 @ 15:06:11

Jag har skrivit en krönika om SD, det är egentligen bara en skoluppgift men jag tänkte att jag lika bra kan lägga upp den här:) 

Bekämpa Sverigedemokraterna

Den 19e september år 2010 satt jag, som många andra svenskar, framför valvakan och var nära att brista i gråt. Orsaken var självklart Sverigedemokraternas procentsiffra som stannade på 5.7 %. Sverigedemokraterna fick mandat, blev vågmästarroll i en regering utan majoritet. Jag har aldrig förut skämts över människorna i det land jag lever i, men i den sekunden ville jag bara skälla ut varje person som lagt en röst på Sverigedemokraterna; röstat på ett främlingsfientligt parti som riskerar att skaka om hela landet. Röstat på ett gäng rasister i slips, som för missnöjespolitik liknande den på Hitlers tid. Efter ilskan kom förvirringen. Hur kunde så många rösta på ett sådant parti? Är det p.g.a. den ekonomiska krisen? Känner vi att vi behöver en syndabock? Har vi inte lärt oss någonting sedan Andra världskriget? Om hur det blir när man dömer ut ett helt folkslag och drar alla dessa över samma kam? Den sista känslan som kom till mig var engagemang. Engagemang att jobba mot främlingsfientligheten och rasismen.

 

Dagen efter valet samlades tusentals människor på Sergels torg för att protestera mot Sverigedemokraternas intrång i riksdagen. Aftonbladets kampanj "Vi gillar olika" har redan samlat in 30000 namnunderskrifter. Facebookgruppen "Sverigedemokraterna ut ur riksdagen- ja tack" har 145000 medlemmar. Runt om i Sverige samlas människor för att kämpa mot rasismen, för att visa världen att trots SD är Sverige ett humant och jämlikt land. Ett land där majoriteten vill behålla Sverige mångkulturellt. Ett land där majoriteten inte går på Jimmie Åkessons falska politik. För det är precis det den är, falsk, orealistisk och lögnaktig.

 

I Sverigedemokraternas valfilm ser man en tävling mellan pensionärer och invandrare för statens pengar. SD menar alltså att man ska satsa på pensionärer, inte invandrare. Men PRO (pensionärernas riksorganisation) tycker inte att det finns ett motsatsförhållande mellan invandrare och pensionärer och dessa två finansierar inte ens av samma medel. Älderomsorgen finansieras av kommunen, invandringen av statliga medel. Så att man skulle vara tvungen att prioritera någon av dem är inte sant, och att minska invandringen är inte lösningen till dagens problem med älderomsorg. Att deras mest uppmärksammade marknadsföring är felaktig säger mycket om partiets politik.

Sverigedemokraterna påstår även att 5% av Sveriges invandrare är flyktingar och att Sverige i princip har fri invandring. Detta är inte heller sant. Enligt flyktingkonventionen är 20% av Sveriges invandrare flyktingar och 66% skyddsbehövande i övrigt och Sverige har en reglerad invandring, år 2009 fick 34% avslag enligt Migrationsverkets årsredovisning.

 

Det argument som SD använder mest mot invandrare är Islamofobi. Sverigedemokraternas tankar om Islam kommer från konspirationsteorin Eurabia och liknar antisemitismen under Andra världskriget. Denna teori uppkom efter attacken på World trade center. SD menar att Sverige håller på att tas över av en ondskefull religion. För det första så är inte Islam sämre än någon annan religion. "Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap" skrev Jimmie Åkesson i en debattartikel men detta är inte sant, Islam har den gyllene regeln. "Ingen av er är troende på riktigt förrän han önskar sin broder detsamma som han önskar sig själv", citerat av den största profeten inom Islam, Muhammed. För det andra är muslimer underrepresenterade i maktpositioner, det finns väldigt lite förståelse för religionen i landet. Många muslimska sedvänjor är till och med förbjudna i Sverige eller lågt prioriterade. Till exempel halalslakt, omskärelse av pojkar, ledighet för muslimska helgdagar och begravningar, enligt muslimsk sed.

 

Jag hoppas av hela mitt hjärta att de som röstade på Sverigedemokraterna gjorde det av naivitet, okunskap eller idioti. Jag hoppas verkligen att ingen som visste om SDs lögner och öppna främlingsfientlighet skulle rösta på partiet. Och jag hoppas att vi genom upplysning och förnuft kan lösa detta problem och få bort dessa monster ur regeringen.

 

Kyssar, cigaretter och tatueringar

2010-09-22 @ 12:33:19

Jag tittade precis igenom min finaste mapp på datorn. Den heter "fint" såklart och är en massa bilder som jag hittat lite här och var. När jag kollade igenom den så upptäckte jag ett mönster, det var väldigt mycket bilder på kyssar, cigaretter och tatueringar. Så det är antagligen det finaste jag vet, kyssar, cigaretter och tatueringar.
 
Igen

2010-09-22 @ 11:34:33

Nu bombar jag med londonbilder men jag kom på att bilderna vi tog med Livs analoga kamera är ju finare:) Nä nu måste jag verkligen plugga...Londooon

2010-09-22 @ 11:31:10

På lördag åker jag och finaste Livan till London! Åh längta, längta!

I am the rain

2010-09-22 @ 00:09:15

Godnatt.

She's an astronaut

2010-09-20 @ 23:29:45

Jag är helt slut efter en dag med råplugg och demonstrationer. Men samtidigt är jag fylld med en ny energi. Jag har äntligen återfått min skolmotivation och att bekämpa ett främlingsfientligt parti tillsammans med tusentals andra människor fyllde mig med ett slags hopp. Visserligen är det hemskt att såpass många i sverige faktiskt röstade på SD, men att så många är villiga att lägga ner tid och engagemang på att rädda sverige från denna kris är fint tycker jag. Det är perfekt att jag ska skriva en krönika på svenskan, för då kan jag skriva om Sverige demokraterna och på så sätt få in någonting viktigt i mitt skolarbete. Nej nu måste jag verkligen sluta babbla och gå och lägga mig. Godnatt!


Mobilbilder från Malmö!

2010-09-20 @ 23:14:58
Fler malmöbilder kommer!

SD

2010-09-20 @ 16:38:55

Idag ska jag demonstrera mot Sverigedemokraterna på plattan. Gör det du också, klockan 18.00!

Lissabon

2010-09-18 @ 19:50:47

Tänk att vara i Lissabon just nu. Jag skulle vilja strosa runt på söta smågator, äta lunch i parque Eduardo, köpa lite vackra smycken på tjuvarnas marknad, äta middag och dricka i vin i våran underbara lägenhet, ta en cigarett på balkongen och titta ut över bargatan, dricka några öl på Majong och dansa loss på Lux hela natten. Det hade varit det ultimata dygnet.

Tunnelbanechaufförer och regnbågar

2010-09-18 @ 14:35:42

I torsdags när jag var påväg till skolan var jag genomblöt av spöregnet, sen till skolan, pank sen kvällen innan och allmänt irriterad p.g.a. dessa. Men när jag sätter mig på tunnelbanan så säger tunnelbanechauffören "Om ni alla tittar åt vänster så ser ni en enorm regnbåge, någonting positivt med regnet i alla fall". Och då känndes allt lite bättre, man blir så glad av sånt. Småsaker som gulliga tunnelbanechaufförer och regnbågar.

Sign out

2010-09-17 @ 14:14:43

Aldelles för lite tid, förlåt. Jag stressar igenom livet och missar ändå hälften. Men nästa vecka, när jag ska ta tag i mitt liv, då ska jag försöka blogga lite mer:) Så länge får ni lite bilder från vårat fina spexfoto. Welcome to the candyshop!

.

2010-09-12 @ 23:28:21

(via teeneehearts)

Jag saknar redan sommaren

2010-09-12 @ 23:25:00

Malmö

2010-09-12 @ 21:02:43

Åh jag vill så gärna lägga upp bilderna från finaste Malmö! Men de flesta ligger på en engångskamera som vi köpte och resten ligger på min trasiga dator.. Men jag kirrar det så fort jag kan! Men i alla fall, Malmö var så himla underbart. Jag har inte träffat så mycket fina människor på länge. Och jag har aldrig varit så sliten, känns det som. Men det var sjukt värt. Kärlek till malmö och alla underbara människor.

Bam bam

2010-09-08 @ 22:17:09

Vardag, finns inte så mycket att skriva. Men igår var jag på treat och sen på Norra Reals insparksfest. Det var ruuligt. Åh vilket fiins och intressant inlägg, verkligen.


Älskar att mina bilder aldrig hör ihop med texten, fiiiint.

värdelöst

2010-09-06 @ 23:00:50

Jag har så ont i min mun att jag håller på att dö. Det gör liksom ont från halsen till munnen till örat. Det är tydligen ett virus eller näringsbrist, kuuuul.

För detta leende jag dog

2010-09-05 @ 19:18:07

Jag är sämst på att uppdater jag vet. Men jag klarar inte av att vara ensam vid min dator länge nog för att komponera ett bra inlägg, så ni får nöja er med dessa istället. Idag har jag i alla fall jobbat, det var ju kul med en rejäl bakfylla och för lite sömn. Åkte för långt med tunnelbanan igår igen(!) och hamnade i vällingby. Vi är ju värdelösa må jag säga. Men nu ska jag äta middag och sen ska jag promenera med Matildus. Och sen ska jag göra min försenade psykologiläxa, fy vad tråkigt.


Bild från Bryssel, första dagen på tågluffen.

Ensam i frihet

2010-09-05 @ 19:12:06

En gång sa du varför du lever och du sa det i ett brev till mig.
En gång beskrev du hur du beter dig när jag ler mot dig
men jag fick aldrig säga hur jag kände när du sket i mig. Så varför slet du dig fri?
För att få leva i en värld där alla ändå beter sig som vi.