Die welle

2009-04-28 @ 19:00:46

Har precis sett filmen Die Welle. Den handlade om en lärare som under en projektvecka undervisar en klass i autokrati. En av eleverna påstår att en diktatur som under andra världskriget inte skulle kunna uppkomma i dagens samhälle. Läraren bestämmer sig för att experimentera med detta genom att göra klassen till en diktatur med sij själv som ledare. Men allt går över styr så Die Welle som gruppen heter tar steget utanför klassrummet och börjar diskriminera andra ungdomar som inte är medlemmar. Der slutar otroligt hemskt! Det var en väldigt bra film, den fick mig verkligen att tänka till. Om en lärare hade utfört det här experimentet på min klass är jag ganska säker på att jag skulle följa med. Jag hade nog tyckt för mycket om gemenskapen för att se vad som verkligen skedde. Det hemska är ju att de flesta skulle tänka som jag, och det gör det möjligt för alla möjliga diktatorer med hemska visioner att ta över makten. Jag hoppas bara att jag efter ett tag skulle inse hur fel jag agerat, och sluta.


Haha jag hittade fler bilder från i lördags

2009-04-27 @ 22:13:28

Jag bloggar mycket när jag är sjuk

2009-04-27 @ 18:53:32

Matilda berättade precis att hon inte kunde följa med till Hultsfred. Det gjorde mig lite ledsen. Men samtidigt blev jag lite glad för att Emma ska följa med nu istället. Men det är fortfarande väldigt synd att Matilda inte kunde. Väldigt synd.

Om jag kunde skriva

2009-04-27 @ 18:43:01

Tänk om jag kunde skriva som niotillfem. Jag skulle alltid komma på bra ämnen och skriva så fint att det gjorde ont i hjärtat på dem som läste. Jag skulle skriva mest om kärlek. Om all sorts kärlek. Om tonårskärlek som går upp och ner som en bergochdalbana. Om olyckliga kärlek till någon man inte kan få. Och om kärlek som håller för en livstid. Jag skulle  förvandla allt grått och dystert  till vackert. Hela min värld skulle vara rosa och det skulle hänga rosetter överallt. Men istället för jag skriva sånna här texter, som känns mest löjliga och otroligt oorginella. Men de är kanske bättre än ingenting, eller?

Det luktar fuffens

2009-04-27 @ 17:17:24

Som jag sade förut så är min mobilsladd borta, men som tur är var jag inte den enda som tog bilder i helgen. Här får ni lite bilder tagna av Matilda och Liv.


Matilda hade en mysig middag i Fredags, här har vi Andrea, Sofie och Moa.


Vi lekte "Marie Antoinette-leken".


I lördags hade vi picknick i Tantolunden, så mysigt!
Josse hade skills på fotboll.Saker att se fram emot

2009-04-27 @ 15:55:54

Om...

6 dagar ska jag på årets snyggaste fest ( hosted av Saga, Ghazal och Julia),

19 dagar åker jag och Liv till Belgien,

44 dagar är det sommarlov,

57 dagar är det dags för Peace&love,

73 dagar drar jag och mina favoriter till Hultsfred,

234 dagar åker jag med familjen till Thailand,

286 dagar fyller jag 18!She's expensive

2009-04-27 @ 12:27:01

Dåliga saker är att min mobilsladd är borta så jag kan inte överföra bilderna från helgen och att jag är sjuk. Bra saker är att jag kan ligge i min säng hela dagen just för att jag är sjuk, och att The Virgins kommer till Hultsfred!

When did your heart go missing?

2009-04-26 @ 17:25:56

Hejhej!

Jag vet att jag har varit sämst på att uppdatera, men jag har haft så mycket annat att göra, det är ju nästan sommar! Jag har varit ute i solen så mycket som möjligt, och kvällarna har jag spenderat med de jag tycker om mest. Bilderna från helgen kommer när jag orkar ladda över dem från min mobil, men bilderna från gårdagens fest hos Johanna kan ni få nu för dem har jag snott av Jessika och Filippa!


Jag ser ful och dräggig ut på i princip alla bilder, men det bjuder jag på.
So you walk that way, i'll walk this way.

2009-04-21 @ 18:32:25

Jag vet inte om jag vill gifta mig. Jag tycker att ceremonin är rysligt fin, men jag tycker att om man älskar varandra så behöver man inte skriva på ett papper för att bevisa det. Men samtidigt så tycker jag det är otroligt fint att bestämma att spendera livet tillsammans. Jag beundrar människor som är modiga nog att gifta sig, speciellt när de är unga. Tänk att träffa en person nu, som man känner sig mogen att gifta sig med, att planera en framtid med?  Bara man inte förhastar sig, och gör någonting man kommer att ångra. Men vissa bara vet.  Det är ganska otroligt tycker jag.

Såhär ska mitt liv se ut

2009-04-21 @ 15:14:45

Om lite mer än två år går jag ut gymnasiet. Jag ska åka flak med mina underbara vänner och tänka tillbaka på 3 asbra år på internationella. Sedan ska jag jobba en sommar på något mysigt café och spara alla mina pengar. När det börjar bli grått och kallt ska jag åka via transibiriska järnvägen genom ryssland ner till asien. Där ska jag vara i 8 månader och bara leva. Sedan ska jag komma hem brun och så van vid enkelhet att en riktig säng känns som världens lyx. Till hösten ska jag börja plugga litteratur vid universitetet och leva ett pengalöst studentliv med en massa billigt vin och cigaretter i trånga lägenheter på söder. Efter universitetet ska jag flytta till Paris där jag träffar min sebastién med mörkt ruffsigt hår och stora ögon och vi ska ha djupa samtal hela nätterna på Paris gator. Och han ska förstå mig som ingen annan. Han ska alltid ha på sig randiga tröjor och fina scarves.  Lite som en blandning av dessa ska han se ut.Jag ska flytta ihop med Sebastién efter tre veckor och hela dagarna ska jag ströva omkring i Paris skrivandes på min bok. Min kärleksroman som ska handla om April och León. Över julen ska vi åka och hälsa på min famillj i Australien, där de ska bo (det har pappa planerat själv, ingenting som jag har bestämt). När jag fyller 30 har jag fått nobelpriset i litteratur och Sebastién är hyllad musiker. Vi har bott kvar i våran lägenhet i Paris men rest runt mycket i Europa och Afrika. Vi flyttar till en stor lägenhet på söder och jag skriver på min tredje roman när vi får vårat första barn. När vi är 55 är vårat yngsta barn 20 och alla tre har flyttat hemifrån (två pojkar och en flicka). Vi börjar arbeta som volontärer i Sydafrika dit vi till slut väljer att flytta. Vi firar jul i Sverige med våra barn, min syster och hennes familj och några veckor per år hälsar vi på min lillebror i Australien och Sebastiéns syskon i Paris.

Så ska mitt liv se ut. Det här är inga drömmar, jag bara veta tt det är såhär det kommer att bli (man kan ju alltid hoppas)..

Meet me in the bathroom

2009-04-20 @ 20:47:19

Idag har jag haft en vit rosett i håret. Jag har fått höra att jag ser ut som en städerska och en hippie haha..


Är hon inte otrolig?

2009-04-19 @ 16:25:24

Jag knarkar Niotillfems best of-texter. Texter om pojkar, kärlek, kedjerökning och allt som är fint. Här är en av mina favoriter.Du har precis vunnit fem miljoner på lotto.
vi sätter oss på ett café och dricker te för att hämta oss.
fem miljoner, säger jag, vad ska du göra med alla dessa pengar?
men du säger att det är hemskt svårt att veta, och det bästa är nog att vänta.

så vi inväntar oktober.

en regnig tisdag går vi och köper sextiofemtusen gula paraplyer, spänner upp dem över vitabergsparken.
vi tar sju kronor inträde.

det hela går lite långsamt till en början, men när ett femtonårigt kärlekspar rymmer dit för
att få vara ifred, blir plötsligt alla våra paraplyn uppbokade.
folk från hela världen kommer dit för att få en plats.
det står pojkar och flickor på rad med händerna i varandras, längtandes efter hud
i vårt vitabergsparken.

man talar om en närhetsepidemi och helt plötsligt är vi biljonärer.

på söndagar är det stängt och då går vi genom parken och rör vid varandra under så många paraplyn vi förmår.
du har rysligt vackra axlar.

man pratar om oss i rapport och 'debatt' på kanal ett.
var folk kära i varandra innan närhetsepidemin?
och politikerna (och thomas di leva som är där som gäst) skakar på sina huvuden och säger,
nej, kärleken fanns inte innan vitabergsparken fylldes av gula paraplyer.

och då skålar vi i champagne utanför drottningsholms slott som du har köpt till mig,
så stolta över att ha uppfunnit något så stort.

Bilder från balen

2009-04-19 @ 14:48:50

Snodde några balbilder från Jessika. Det känns sjukt att det var snart ett år sedan!

This feeling is taking over

2009-04-18 @ 21:53:38

Hej!

Igår var jag, Johan och Emma på ett blåsigt och kallt berg men med väldigt fin utsikt. Där träffade vi sköningen Ibsen som kom och satte sig med oss. Idag var  jag, Josse, Emma och Ibsen på stampen där min musiklärare brian är med i ett bluesjam, asballt är det. Nu ska jag åka iväg och träffa Patrik, Erik och Lasse, vi ska grilla tror jag:) /J

Vi mot världen

2009-04-16 @ 21:03:46

Det är konstigt hur stor skillnad det är mellan att köpa kläder från affären och att beställa hem kläder från en katalog. Det sistnämda är mycket roligare, mer glamouröst på något sätt. Sedan är det lite spännande att gå och vänta på kläderna, vänta på att se hur de ska ser ut när man tar på sig dem. Idag fick jag hem lite kläder jag beställt hem, bland annat en underbar blommig sommarklänning och några basplagg av ekologiskt bomull.


Lite såhär ser min klänning ut.

Pinsam

2009-04-16 @ 15:37:37

Nu har Katrin Zytomierska börjat igen, ännu mer desperat dne här gången. Hon märkte hur hennes antal läsare ökade sist hon skrev skit om Blondinbella, men efter ett antal fler inlägg om henne var det inte lika lockande längre. Ingen har lust att läsa vad en självgod och provocerande 31-åring har att skriva om Isabella. Så då kom hon på att hon kunde sprida ett otohetsrykte, smart va? Återigen ökade hennes antal läsare. Men trodde hon verkligen at thon bara kunde skriva så, utan konsekvenser? Jag hoppas verkligen att hin får betala en stor summe skadestånd, så hon lär sig att inte sprida en massa skit. Jag förstår inte hur det kan vara värt det. Hela Sverige vet ju att Katrin har en 30-årskris och är lagom mogen att ta ut sina aggressioner på en 18-åring, så vem tror på någonting hon skriver? Hon måste vara en djupt olycklig och osäker person.

En kärlekshistoria

2009-04-15 @ 18:40:41

Jag har inte sett filmen "En kärlekshistoria" ännu, men jag har ändå bestämt att det är världens finaste film. Titta bara på bilderna, visst blir man helt varm innombords?Monsters

2009-04-13 @ 21:00:28

Hej! Här får ni en runthrough av vad jag har gjort de senaste dagarna. I lördags var jag med Andrea i san, där vi fikade och fotade en massa. Senare på kvällen var jag på fest i strand med Anna, Linn och Andrea. Igår var jag barnvakt åt charlie på dagen, och på kvällen grillade jag vid badstigen med mina favoriter. Runt 10 blev det doc jättekallt så då drog jag, Isabelle, Ksson och Walle och tittade på 8 mile hemma hos Ksson (Walle älskade den filmen haha..). Idag har jag varit duktig pch simmat och snart ska jag titta på någn bra film.Andrea lekte en massa med kameran
Vi fikade på mysiga Vurma

Vi läste skvallerboken


Och promenerade till Tanto
Jag har världens sötaste lillebror
Ksson, Matilda och Jens vid badstigen


Vi grillade marsmallows över en engångsgrill...


som sedan blev en stor eldTake only what you need

2009-04-11 @ 15:10:20

Hej!

Igår lagade jag, Isabelle, Micke och Jimmy en grymt god middag! Eller jag och Micke dukade och tände ljus medan Issa och Jimmy lagade mat.. Sen kom Andrea och Patrik och vi drog på någon lokalfest. Sen när vi skulle åka hem så hade bussarna slutat gå, så vi fick gå hela vägen hem från granbacken.. Men på vägen hem hittade jag mitt drömhus så det var okej, men oj vad trött och kall jag var när vi kom hem. Sedan åt jag, Andrea och Isabelle lite chips och tittade på vänner. Det var min kväll, hade ni det kul igår?

To live fast and die young

2009-04-10 @ 19:13:58

Hej! Igår var jag, Erik, Mimmi och Josse och tittade på Kultivation, ett ascoolt reaggeband. Sedan blev det en massa fika igår också, först på Café String och sedan på Cafe 60 med Mimmi, Bella, Emma och Josse. Idag har vi haft påsklunch hemma och ikväll ska jag hem till Isabelle som är ensam hemme, bloggar kanske mer ikväll.

Här får ni gårdagens bilder.

Såhär såg jag ut igår, fast lite gladare.
Första fikat på Café String.
Konserten var i ett varmt Café 44
Slitna efter konserten.


Andra fikat på Café 60.In the time of my life

2009-04-09 @ 16:54:18

Igår var det fest hemma hos Ksson. Det var najjjjzzzzzz.

I miss the comfort of my mother and the weight of the world

2009-04-09 @ 16:35:33

Jag sitter och lyssnar på MGMTs låt Time to pretend, och jag kom på att den är med i någon film eller serie, jag kommer bara inte på vilken! Någon som vet?

Jag föll för någon på en fest någonstans

2009-04-08 @ 20:32:05

Idag har jag simmat och sen har jag inte gjort något mer. Jag vill göra någonting roligt ikväll men än så länge har jag ingenting bestämt, men det löser sig nog. Jag har sett ut såhär idag.

Those days

2009-04-08 @ 19:39:48

Åh Emma, Josse, Agnes, Bella och Mimmi har precis varit i köpenhamn, de kom hem igår. Jag är något extremt avundsjuk, vill också!

Lite såhär har min dag sett ut

2009-04-08 @ 03:02:20Jag tänker alltid på dig i april

2009-04-07 @ 13:07:17

Image and video hosting by TinyPic 

Du var full och jag var full i aprilsolen.
Du är den sortens flicka jag gillar för du är tom och jag är tom

Och hon sa, egentligen är du inte kär i mig och egentligen är det okej med mig, för jag blir aldrig kär i nån
sånt där är slöseri med tid.

Men då slösar vi bort våra liv.
Och jag tänker alltid på dig i april

Ge mig en kyss innan du går att bygga en dröm på
En kyss innan du går, en kyss att bygga en dröm på

Egentligen älskar du inte mig och egentligenär det okej med mig, för jag älskar ingen alls
Sånt där är slöseri med tid

Jag var ingen, du var aprilhimlen

När du står bredvid

2009-04-07 @ 01:08:59

Hej!

Jag ber om ursäkt för att jag har varit så dålig på att uppdatera. Sen jag skrev senast har jag cyklat med Isabelle, Micke och Hatem, varit på kattsmans födelsedagsfest, varit i bålsta och varit ledare på eventet Weekend, varit barnvakt till min lillebror och varit på bio med Isabelle, Micke, Patrik och Björn. Eftersom att min syster har snott min mobilsladd så får ni inga bilder från de här dagarna, men jag kan bjude på de här snyggingarna från en dag i sommras, just för att sommaren är påväg.När allt annat är falskt och fel

2009-04-07 @ 00:33:37

Jag har en ny favoritblogg. Förut var det Floras (floras.blogg.se), som jag fortfarande älskar, men nu är det niotillfem(metrobloggen.se/niotillfem). Hennes inlägg om Hultsfred vad det finaste jag någonsin läst. Hur hon kan få en romans på en festival att verka så vackert är otroligt. Därför älskar jag niotillfem.

Så länge vi båda andas

2009-04-01 @ 21:13:17

Jag läste ut den sista Twilight-boken för några dagar sedan. Den var bäst av alla fyra, slutet var underbart. Just nu känns det dock ganska sorgligt att jag har läst ut alla, nu är det helt slut.

De här raringarna har jag köpt idag!

2009-04-01 @ 20:22:02And it´s all in my head

2009-04-01 @ 19:03:22

Idag såg jag värsta kändisen(ironi) Johan Palm! Han spelade in en video drottningsgatan. Runt honom var en stor skara fjortistjejer. Visst han är jävligt cool, men att skrika och gråta är väll att ta i? Och bandanas? Tjejen som svimmade på tv var där också, och hon var värst. Jag förstår inte grejjen, tycker hon det inte är pinsamt att stå en meter ifrån honom och skrika och gråta? Han verkade tycka det var ganska jobbigt i alla fall. Förutom att titta på Johan (jag tittade dock mest på fjortistjejerna) så har jag köpt en sommrig klänning och en ormskinnsmönstrad tröja idag. Hejdå!