Gott nytt år!

2007-12-31 @ 05:35:24

Och så var det nyår igen, känns som om 2007 gick ovanligt fort. Kanske var det för att det var ett ovanligt bra år? Men 2008 ska bli ännu bättre!

Kvällens planer är att först umgås med familjen och sedan tänkte jag och Elin smyga iväg och kanske dricka några Bacardi på stranden. Det känns lite tråkigt att missa allt som händer hemma, men vad ska man göra liks...

Nej nu ska jag passa på och sola lite innan jag ska börja göra i ordning mig för kvällen, Pussen!

God jul!

2007-12-25 @ 15:46:51

Lite sent att skriva god jul kanske med tanke pa att julafton var igar men men. Arets julafton var definitivt annorlunda. Efter en underbar middag pa hotellet sa borjade en massa upptradanden. Thaidansen och julsangerna var helt okej men sen hande det. Runt 12 sa satte dom pa Oops i did it again med Britney Spears och sa kom det en transa fram pa Scenen. Han hade pa sig en kort rutig kjol och bh. Sen borjade han dansa och gick ut i publiken for att ge alla medelalders gubbar en lappdance.  Det var uppenbart att det var en kille som dansade men trots det sa sag gubbarna ganska nojda ut. Men trots allt sa var det en helt okej jul.

Tankte bara slanga in att jag saknar mina alsklingar nagot fruktansvart!

Pusspuss.

Basically, I wish that you loved me

2007-12-19 @ 13:24:24


I wish my smile was your favourite kind of smile
I wish the way that I dressed was your favourite kind of style
I wish you couldn't figure me out
But you'd always wanna know what I was about

HAHAHAHAHA

2007-12-19 @ 13:09:03

     

Kacha

2007-12-11 @ 04:55:42

Hejhej!

Nu ska vi antligen flytta. Att bo en vecka pa White Sand var mysigt men just nu ska det bli skont att byta ut kackerlackorna mot en pool. Det som var bra med White sand var att man kunde ga tva steg och sen var man i havet, bokstavligt talat. Men Kacha har pool och ligger i stan, sa jag kommer nog att trivas dar ocksa. Sen sa kan man ga 20 steg sa ar man i havet sa jag overlever nog.  Men nu kommer taxin, bye.
alked to you.
Said I liked your shoes,
You said, "Thanks, Can I follow you?"

So it's up the stairs,
And out of view.
No prying eyes.
I poured some wine.
I asked your name;
You asked the time.

Now it's two o'clock.
The club is closed,
We're up the block.
Your hands on me,
Pressing hard against your jeans,
Your tongue in my mouth,
Trying to keep the words from coming out.
You didn't care to know.
Who else may have been you before.

Tjo bitches!

2007-12-08 @ 14:34:49

Hej alla mina vänner:D

Äntligen har jag lyckats skaffa trådlöst internet så att jag kan koppla in bärbara datorn. Att kunna skriva å, ä och ö känns otroligt lyxigt för att inte tala om att jag slipper sitta i det kalla rummet där de har alla datorer här på hotellet.
 Det är nämligen så att det verkar som om Thailändarna kopplar ihopp kyla och lyx så de har Air Conditionen på så mycket som det går överallt. Jag trodde faktisk aldrig att jag skulle behöva frysa i Thailand men där hade jag allt fel.
Men nu ska jag inte klaga. Idag har varit en lika slapp och händelselös dag som alltid här. Egetligen är det inte riktigt min grej att slappa och sånt men jag behöver koppla av så det här är nog bra för mig. Nu ska jag bara lägga in några bilder från veckan och sedan ska jag nog sätta mig och spela kort med la familia. Det har aldrig riktigt varit min grej att spendera tid men familjen heller men nu har jag upptäckt att det faktiskt kan vara ganska mysigt. Jag skriver igen så fort jag har tid, för jag vet att det är så många som är beroende av min blogg...
    


Pusselipuss! / JenniferFredag

2007-12-07 @ 07:37:21

Att kanna sig uppskattad ar ju alltid trevligt. Speciellt nar det ar en Thailandare pa 1.60 med mustash som ropar Hello pretty girl! med en sadan dar sexig dialekt. Det ar riktigt mysigt faktiskt, och som tur ar sa ingar det i min vardag. Jag blev till och med erbjuden gratis smycken av en thaigubbe pa 75 + men det kandes inte sa frestande just vid det ogonblicket.

Annars kan jag passa pa att beratta att det ar sjukligt mycket svenskar har. 90 % av alla turister ar typ Svenskar. Jag blev lite smachockad igar nar vi ska bestalla middag pa en resturang och sa fragar servitrisen om vi ar redo att bestalla. Pa svenska! Sedan visade det sig att killen som agde resturangen var svensk ocksa. Men det ar mysigt, for da kan man traffa en massa nya manniskor. 

Nu ska jag dra och sola tror jag, trots att jag inte borde p.g.a. den starka solen, har ju som sagt redan brannt mig. Jag ska forsoka koppla in varan barbara dator nagon dag ocksa, sa att jag kan lagga in lite bilder. Cya!

Thailand

2007-12-05 @ 10:40:00

Efter ett kaosigt dygn av langa flygtimmar, borttappade pass och en massa stress sa ar vi antligen framme pa Koh Chang!

Just nu ar det ca 30 grader ute och solen skiner som fan, sa jag har redan lyckats branna mig. Annars sa har jag inte gjort sa mycket idag. Sol, bad och en lang prommenad langst strandet har fyllt min dag. Nu ska jag nog ga och bada, skriver nagon gang nar jag har nagot roligare att skriva, hejda!

P.S. Det ar javligt irriteande att skriva utan de tre sista bokstaverna och det ar sakert jobbigt att lasa utan dem ocksa men det far ni sta ut med!

f

2007-12-03 @ 09:29:27

EU4


Julhandeln i USA har minskat med 15 % 2007 i jämförelse med samma period 2006. Hur påverkar detta Sveriges samhällsekonomiska kretslopp?


Vid en minskning av julhandeln så får företagen i USA mindre pengar av hushållen. När företagen säljer mindre julklappar så tjänar de mindre pengar, så de sänker priserna för att få folk att handla. Detta leder till att det blir billigare för Sverige att importera varor, men vår export påverkas negativt. Stora företag som säljer mycket varor till USA regelbundet påverkas negativt av sänkningen eftersom att USA inte har rår att köpa lika mycket som tidigare. 15 % kan handla om miljoner kronor så detta blir troligtvis ett otroligt bakslag för dessa företag.


När det går sämre för dessa företagen så måste de sänka lönerna och avskeda personer för att kompensera för de ekonomiska förlusterna. Om många stora företag sparkar många personer så blir det väldigt låg sysselsättning i Sverige, och människor utan jobb har inte råd att köpa dyra saker så det går då ännu sämre för företagen. De måste då sparka ännu flera personer och sänka sina priser.


Under den perioden då så många är arbetslösa så är det många som behöver statliga bidrag för att kunna överleva. När arbetslösheten blir högre och högre så får staten in ännu mindre pengar p.g.a. i form av inkomstskatt. Detta blir då ytterst dyrt för staten som kanske måste avskeda personer inom den offentliga sektorn. De måste kanske även höja vissa skatter för att ah råd att betala ut alla bidrag.


Bankerna påverkas även av arbetslösheten. Folk har inte längre råd att låna pengar. Bankerna förlorar då stora summor pengar som de annars skulle ha fått in genom räntor. Detta kan leda till att bankerna höjer räntorna. De som då redan har lån kanske inte längre har råd att betala av sina lån om de har rörlig ränta, så de måste kanske sälja sitt hus eller sin bil för att betala av lånen.


Detta kan pågå om och om igen ända tills styrbanken sänker styrräntan. Då kan företagen långa pengar och börja återanställa folk igen, och så fortsätter det uppåt tills styrbanken höjer räntan igen.